Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is de leer van de beweging. Je lichaam als bewegingsapparaat waar je last van kunt hebben, denk aan blessures, chronische spierklachten. Maar het gaat ook om het in beweging zetten van iets. Waar loop jij in vast, wat blokkeert jou om te doen wat je wilt doen?

In de praktijk maken we dankbaar gebruik van de spiertest, die de weg wijst in het zoeken naar de oorzaak van je klacht. Meestal testen we via een armspier. In een volgende stap helpt de spiertest bij het zoeken naar de oplossing. Dat is in de meeste gevallen toch het doel, van een klacht af komen of er minder last van krijgen.
Klik
hier om te zien aan welke fysieke/lichamelijke klachten je hierbij kunt denken.

Kinesiologie kan ook helpen bij het vastzitten in situaties. Blokkades in je handelen, waarom kan ik geen beslissing nemen, waar loop ik tegen mijn grenzen aan? Waarom word ik hier zo moe van? Wat kan ik doen? Door het onbewuste bewust te maken, helpt je lichaam je in deze processen verder te komen.

Met de combinatie van technieken waar wij mee werken, kunnen wij je helpen bij jouw herstelproces of ontwikkelingsproces.

 

In onze behandelingen maken wij onder anderen gebruik van technieken uit Touch for Health, Stress release (Welness kinesiologie) en Espavo (Allergiebehandelingen). Wij werken ook graag met Bloesem remedies die heel mooi een herstel kunnen ondersteunen.

 

Het is belangrijk om het zelfgenezende vermogen van het lichaam weer te activeren en uit te zoeken wat hiervoor nodig is. Zijn er overgevoeligheden en onbalansen die weer in balans kunnen worden gebracht?

Is het stress dat een blokkade geeft? In de Stress Release zitten vele handvatten voor het leren hanteren van angsten en stress.

Sta je voldoende in je eigen kracht? Loop je steeds tegen dezelfde problemen aan? Wat kun je hiervan leren?

Op vele vlakken is kinesiologie inzetbaar.

 

Voor ons is de werking van het immuunsysteem ook belangrijk. Het niet kunnen opnemen van vitaminen en mineralen veroorzaakt bij veel mensen klachten en heeft invloed op het immuunsysteem. Ook hier werken we aan een nieuwe balans door het herstellen van de vitaminen- en mineralenhuishouding.

 

Bloesemremedies en andere ondersteunende middelen

In de praktijk werken wij met verschillende bloesemremedies waaronder

Remedies van Bloesem remedies Nederland

Kinderremedies

Bachremedies

Sprays van Orchid

Daarnaast werken we ook met supplementen van Orthica, AOV en Bonusan en andere aanvullende middelen

 

De behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden.